Chcesz zwiększyć sprzedaż na swojej stacji benzynowej? Koncept gastronomiczny Coffe & Snack będzie dobrym wyborem. Kawa i Hot-Dog to jeden z najpopularniejszych zestawów. Wychodzimy naprzeciw wszystkim właścicielom stacji benzynowych z konceptem, który pozwala przygotowywać jedno i drugie w tym samym czasie, na jednym stanowisku. Elementy konceptu to oczywiście: automatyczny, samoobsługowy ekspress do kawy, opiekacz rolkowy, kontakt grill, który znajduje się na wysuwanej półce pod blatem oraz moduł chłodniczy z dwiema szufladami chłodniczymi, z nadstawką szklaną. Dodatkowym wyposażeniem konceptu są dyspensery na kubki oraz dodatki, a także klapa uchylna wraz z pojemnikiem na odpadki.
Wyposażenie stacji benzynowej
Wyposażenie stacji paliw - polecane produkty
Gastronomia na stacji benzynowej to nie tylko kawa i Hot-Dog
Wszystko zaczyna się właśnie od tych dwóch prostych przekąsek, ale czas pójść o krok lub dwa dalej. Na większych stacjach benzynowych – nie tylko sieciowych – doskonale sprawdzają się małe kąciki bistro, w których możemy zakupić i skonsumować na miejscu przygotowywane z półproduktów dania – na ciepło i na zimno. Coraz częściej również sałatki oraz smaczne kanapki. Do tego możemy także skusić się na coś słodkiego w postaci ciastka, drożdżówki czy muffinki. Rozwój w tym kierunku obliguje właścicieli do rozbudowy zaplecza gastronomicznego o kolejne urządzenia. W takich wypadkach świetnie sprawdzają się m.in. witryny chłodnicze, neutralne czy grzewcze, a także piece konwekcyjno-parowe, w których wypiekane są półprodukty. Zapewniają one odpowiedni wysoki standard serwowanych dań na każdej z sieciowych stacji paliw. Klient kojarzy daną stację z konkretną przekąską jaką może spożyć na miejscu.
W jakim kierunku zmierzamy?
To, w którym kierunku zmierzać będzie rozwój stacji benzynowych, w zakresie serwowanej gastronomii, zależeć będzie od dwóch czynników: zapotrzebowania ze strony klientów, a także menu. W najbliższym czasie możemy się doczekać wyrafinowanej karty dań – popularnego schabowego, czy różnych rodzajów makaronów, a nawet steków. To wiążę się z dodatkowym zakupem urządzeń, które pozwolą na odpowiednie przygotowanie posiłków, a także przechowywanie ich. Urządzenia chłodnicze i mroźnicze mogą okazać się niezastąpione – w niedalekiej przyszłości – na każdej ze stacji.
Jak urządzić punkt gastronomiczny na stacji benzynowej?
Zadanie to nie różni się znacząco od chęci otwarcia mniejszej lub większej restauracji. Określenie warunków lokalowych, opracowanie menu oraz przygotowanie projektu zaplecza gastronomicznego to podstawy, które pozwolą na stworzenie idealnie dopasowanego miejsca na każdej ze stacji. W naszej ofercie znajdziecie Państwo nie tylko urządzenia dedykowanie do wyposażenia restauracji, kawiarni czy baru, ale również szereg rozwiązań, które idealnie sprawdzą się w przestrzeni stacji – o których wspomnieliśmy wyżej. Dodatkowo urządzenia do zabudowy sprawią, że całość przygotowanego projektu będzie wyglądać spójnie i estetycznie. Maksymalne wykorzystanie dostępnej powierzchni korzystanie wpłynie na ergonomię pracy i szybkość przygotowania poszczególnych dań.
Funkcjonalność i estetyka – Wysokiej jakości asortyment
Jedną z bardziej wymagających branż jest właśnie gastronomia. Wyposażenie każdego lokalu musi być w zgodzie z zasadami higieny i przepisami sanitarnymi. Dlatego też nasze produkty są wykonane z wysokiej klasy materiałów, które łatwo utrzymać w czystości. Wykonanie jest estetyczne, dlatego ich wykorzystanie będzie zachęcało, a nie odpychało gości. Wyposażenie gastronomii obejmuje zarówno to, co znajduje się w kuchni, jak i to, co widzi klient. W pierwszym przypadku istotne jest przede wszystkim to, aby urządzenia i meble pozwoliły na odpowiednie przechowywanie i przygotowanie potraw, gwarantując przy tym ergonomiczną pracę całego personelu.
Nowoczesny design urządzeń gastronomicznych
Jeżeli weźmiemy pod uwagę to, co widzi klient, wyposażenie gastronomii musi koncentrować się przede wszystkim na aspektach wizualnych. Nasze produkty zostały tak zaprojektowane i skonstruowane, żeby wszystkie te wymogi były spełniane w najwyższym stopniu. Dzięki zastosowaniu naszych wyrobów, właściciel może mieć pewność tego, że ma idealne dla specyfiki działalności wyposażenie lokalu gastronomicznego, a reszta zależy od umiejętności kulinarnych osób, które będą przygotowywały jedzenie.