Food Trucki już od dłuższego czasu zyskują na popularności na całym świecie. Również w Polsce można zaobserwować jak szybko rośnie zainteresowanie zarówno ze strony konsumentów, jak również inwestorów. Pojawia się coraz więcej nowoczesnych, stylowych, kameralnych i klimatycznych Food Trucków serwujących bardzo często wyśmienite mniej lub bardziej wyszukane potrawy.
Dobry plan na sukces w gastronomii!
Siła z jaką ta forma biznesu wdarła się na nasz rynek jest piorunująca. Zyskując z każdym miesiącem coraz bardziej na popularności Food Trucki stały się ważnym elementem przemysłu gastronomicznego. Możemy znaleźć je dosłownie wszędzie, choćby dlatego, że nie wymagają specjalnie przygotowanej powierzchni, aby rozpocząć sprzedaż – wystarczy parking koło centrum handlowego, plac w centrum miasta czy miejsce niedaleko plaży nad jeziorem. Różnorodność smaków jakimi kuszą swoich klientów jest olbrzymia, ograniczona jedynie wyobraźnią właścicieli. Od hamburgerów, przez hot-dogi, pizze, naleśniki, lody, zdrowe ciasta po steki, dania kuchni chińskiej, burito, a nawet sushi. Drugim krokiem zaraz po samym pomyśle na formę biznesu i menu jest odpowiedni dobór urządzeń, które pozwolą sprostać wymaganiom klientów, a także okażą się wystarczające przy tworzeniu dań z karty. W tym przypadku liczą się przede wszystkim dwa czynniki: szybkość i jakość. Oba te wymagania spełniają projektowane i produkowane przez Instanco urządzenia. Dobierane indywidualnie w zależności od zapotrzebowania, stają się istotnym elementem układanki w drodze po końcowy sukces.