Praca w branży gastronomicznej to nie tylko sprzedaż, ale także podnoszenie swoich kwalifikacji i zdobywanie doświadczenia. W jaki sposób to robić i gdzie zdobyć wiedzę w najprostszy sposób? Konferencje mają to do siebie, że przekazywane informacje są mocno skondensowane i podane w pigułce, jednocześnie dotyczą wielu segmentów naszego sektora rynku, które dla nas jako producentów technologii i urządzeń gastronomicznych są bardzo istotne. Dodatkowym atutem takich wydarzeń jest możliwość nawiązywania bezpośrednich relacji z potencjalnymi i docelowymi Klientami, którzy często zostają z nami na lata.
Budowanie relacji to klucz do sukcesu każdej firmy, dlatego tak ważnym jest, aby dbać o już zdobyte kontakty i jednocześnie wciąż poszukiwać nowych możliwości rozwoju. Konferencja Business Restaurant Academy zorganizowana przez Biznes Restauracje & Catering i Biznes była wydarzeniem podczas, którego nie tylko promowaliśmy nasze rozwiązania, technologię i urządzenia, ale przede wszystkim rozmawialiśmy. Poznawaliśmy ludzi, słuchaliśmy ich, staraliśmy się ich zrozumieć i znaleźć nić porozumienia, co w konsekwencji prowadzi do upragnionej, po obu stronach, współpracy. Dwa dni – 8-9 kwietnia 2019 – a tyle możliwości i inspiracji na przyszłe podejmowane przez nas działania.
Dla nas była to ogromna przyjemność uczestniczyć w konferencji dedykowanej branży gastronomicznej, w której udział wzięli między innymi menedżerowie restauracji czy szefowie kuchni. Inspiracje w zakresie skutecznej promocji, audytu rentowności restauracji, zero waste, budowaniu zespołu, czy alergenom jakie znajdziemy na talerzach dodatkowo zbudowały nasze doświadczenie w codziennej pracy z Klientami.