Wyposażenie lokalu gastronomicznego

Wyposażenie lokalu gastronomicznego – od czego zacząć?

Wyposażenie gastronomii odgrywa kluczową rolę, wpływając na jakość, rodzaj oraz ekspozycję serwisowanych dań przez dany lokal. Przy odpowiednim doborze kucharza tworzy to złoty środek dla gastronomicznego biznesu. Dlatego wyposażenie lokalu gastronomicznego wymaga komplementarnej wiedzy, doświadczenia, sprawdzonych systemów, które państwu oferujemy.

Wyposażenie dla gastronomii nie może być kompletowane w oderwaniu od charakteru lokalu. Inne będzie w przypadku restauracji, inne w kawiarni, jeszcze inne w pizzerii i barze szybkiej obsługi. Każdy właściciel firmy z sektora gastronomicznego powinien doskonale zdawać sobie sprawę ze specyfiki swojego lokalu. Przeglądając naszą ofertę, można znaleźć wyposażenie lokali gastronomicznych, dopasowane do każdego rodzaju działalności. Szeroka gama produktów nie tylko pozwoli na dobór rozwiązań do lokalu, ale przez różne parametry i wielkość umożliwia ich wybór pod kątem dostępnej przestrzeni.

koncepty gastronomiczne rys techniczny
witryna grzewcza rys techniczny

Czym wyposażyć lokal gastronomiczny?

Wyposażenie kuchni gastronomicznej w pizzerii powinno rozpocząć się od wyboru odpowiedniego pieca, który umożliwi sprawne przygotowywanie większej ilości ciast. Pojawić się też musi stół chłodniczy, na którym pizza będzie przygotowywana, a ciasto może leżakować. Wyposażenie gastronomii typu fast food często uzupełnione jest o witryny grzewcze eksponujące jedzenie albo o opiekacze do hot dogów. Jeżeli restauracja ma mieć bogate menu, przyda się piec konwekcyjno-parowy, który umożliwi przygotowanie w tym samym czasie różnych potraw, których składniki będą zachowywały wszystkie składniki odżywcze.

Wyposażenie lokalu gastronomicznego takiego jak cukiernia wymaga zakupu witryny chłodniczej, która będzie jednocześnie gwarantować prawidłowe przechowywanie jedzenia, ale także ekspozycję barwnych deserów. Łatwo zatem zauważyć, że każdorazowo podejście do wymaganych sprzętów jest inne. Niektóre z nich składają się na podstawowe wyposażenie gastronomii w każdym wydaniu, inne polecane są dla niektórych jej gałęzi.

Współpraca z profesjonalistami

Zdajemy sobie sprawę z tego, że wyposażenie dla gastronomii, czyli ogół sprzętów, urządzeń i mebli, które się znajdą w lokalu, a które w rzeczywistości będą miały duży wpływ na powodzenie przedsięwzięcia, to nie lada wyzwanie. Ich wybór wymaga dużego nakładu czasu, energii i pieniędzy.

Z tego względu zapraszamy do kontaktu z naszą firmą wszystkich tych, dla których wyposażenie gastronomii jest ważne. Mamy dużą wiedzę na temat branży gastronomicznej i długie doświadczenie, dlatego świadczymy profesjonalne doradztwo. Dzięki współpracy z nami klient, który musi znaleźć wyposażenie lokalu gastronomicznego kupi jedynie to, co w istocie będzie mu potrzebne.

koncept gastronomiczny techniczny

Funkcjonalność i estetyka

moduł hot-dog

Wysokiej jakości asortyment

Jedną z bardziej wymagających branż jest właśnie gastronomia, wyposażenie każdego lokalu musi być w zgodzie z zasadami higieny i przepisami sanitarnymi. Dlatego też nasze produkty są wykonane z wysokiej klasy materiałów, które łatwo utrzymać w czystości. Ich wykonanie jest estetyczne, dlatego ich wykorzystanie będzie zachęcało, a nie odpychało gości. Wyposażenie gastronomii obejmuje zarówno to, co znajduje się w kuchni, jak i to, co widzi klient. W pierwszym przypadku istotne jest przede wszystkim to, aby urządzenia i meble pozwoliły na odpowiednie przechowywanie i przygotowanie potraw, gwarantując przy tym ergonomiczną pracę.

moduł hot-dog opcje

Nowoczesny design

Jeżeli weźmiemy pod uwagę to, co widzi klient, wyposażenie gastronomii musi koncentrować się przede wszystkim na aspektach wizualnych. Nasze produkty zostały tak zaprojektowane i skonstruowane, żeby wszystkie te wymogi były spełniane w najwyższym stopniu. Dzięki zastosowaniu naszych wyrobów, właściciel może mieć pewność tego, że ma idealne dla specyfiki działalności wyposażenie lokalu gastronomicznego, a reszta zależy od umiejętności kulinarnych osób, które będą przygotowywały jedzenie.

Sprawdź także